Samarbejdspartnere

Erhvervskonto

Din virksomhed skal have en NemKonto, men hos en mange enkeltmandsvirksomhed behøver virksomheden ikke eje sin NemKonto Dette betyder i teorien at du kan have virksomhedens NemKonto tilknyttet din egen private bankkonto. Men i praksis vil din bank ofte kræve at du har en særskilt konto til din virksomhed for at adskille din økonomi privat og erhvervsmæssigt – en såkaldt erhvervskonto. Derudover vil det også være et krav at have en særskilt bankkonto til din enkeltmandsvirksomhed, hvis du beskattes efter de særlige regler i virksomhedsskatteloven.

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, som hverken lovmæssigt eller af banken, får påbud om at oprette en særskilt bankkonto, vil det alligevel være en god idé at få det, da det for dig vil være lettere at holde styr på din virksomheds bilag, når privatøkonomien og virksomhedens økonomi holdes adskilt.

Startup Consulting

Hos Ajdo administration har vi indgået et samarbejde med Start up consulting, som udover de mange andre fordele ved at være hos dem, også yder assistance med oprettelse af erhvervskonto samt rådgivning her til.

Som kunde hos mig får du 15% på alle Start up consultings ydelser – se mere på deres hjemmeside www. Startupconsulting.dk

Hvad er en erhvervskonto?

En erhvervskonto er en selvstændig bankkonto til din virksomhed. Den kan bruges i forbindelse med dine erhvervsmæssige aktiviteter.

Din virksomhed skal have en NemKonto tilknyttet, for at få udbetalinger fra det offentlige (for eksempel moms).

Enkeltsmandvirksomhed – Skal jeg have en erhvervskonto?

Som beskrevet øverst er det ikke altid nødvendigt med en erhvervskonto. I de fleste tilfælde vil det være tilstrækkeligt at anvende din private bankkonto. Men da der i dag er stor fokus på hvidvask og stramning af lovene herom, kræver flere banker at du i forbindelse med erhverv opretter en særskilt virksomhedskonto, som kan anvendes som din virksomheds NemKonto.
Dette er dog ikke et lovkrav.

Hvad hvis jeg skal åbne et selskab?

Hvis du skal starte et selskab op – hvad enten det er ApS eller et A/S – så skal du erhverve dig en erhvervskonto. Det er et lovkrav at selskabets økonomi er fuldstændig adskilt fra din privatøkonomi.